Altra College Centrum
 
 
DIRECT
CONTACT

Workshop rappen

22 december 2017

Leeroy Molly van het rapcollectief Zwart licht gaf op 19,20 en 21 december workshops “Rappen”aan de derde en vierde klassen.
Leeroy, ook werkzaam voor studio west verbonden aan DE MEERVAART, is een ervaren docent. Hij heeft vanzelf een goed contact met de leerlingen. Hij spreekt de taal van de leerling letterlijk.
Hij begint met een gesprek over Rap. Wat is het? En kan een rapper die zingt over hoe rijk hij is, werken bij de Appie? En in de clip sjofele kleding dragen?
Waarover kan je zingen? Over alles! Alleen die ziekte die hij vaak in de klas hoort moet geskipt worden. Leerlingen houden zich eraan.
Er wordt naar beats geluisterd er wordt meegeteld; nog een keer maar dan de drie overslaan. Of de twee en vier. Er komen langzame en snelle beats voorbij. Leerling staan in een kring en moeten rijmen op worden. Weet je een woord niet of je het dubbel dan ben je af. De winnaar mag een opdracht noemen voor de verliezende leerlingen. Schoenen uittrekken, 15 keer opdrukken.
Daarna: De OPDRACHT. Schrijf je eigen tekst, denk aan de beats eerste woord op eerste tel, laatste woord op laatste tel. Zo simpel is het minimaal 6 lijnen.
Aan de teksten wordt hard gewerkt veel geschaafd een regeltje er bij of eraf. Hoofden gaan op en neer om de flow te pakken te krijgen.
Veel leerlingen durven de rap voor de klas op het ritme uit te voeren en enkeling niet. Het geeft niet.
De workshop was bijzonder! Wil je meer weten van Leeroy? Check 101 op youtube. Zwart licht.