Fiom


Zwanger, wat nu?

Ben je ongepland en/of ongewenst zwanger? Dan kun je plotseling met allerlei vragen worden geconfronteerd waar je geen antwoord op weet. Wellicht denk je erover om het kind te houden. Misschien overweeg je een abortus of denk je erover om je kind ter adoptie af te staan. Ingewikkelde situaties, waarin wij je kunnen helpen de voor- en nadelen op een rij te zetten en je praktische informatie te geven.

 

Zwanger in je eentje

Als je zwanger bent terwijl je er alleen voor staat, verandert er veel in je leven. Er komen veel vragen op je af en allerlei praktische zaken moeten geregeld worden: Hoe kijk je tegen de bevalling aan? Wat doe je met je studie, werk, wonen en hoe regel je opvang voor je kind? Hoe is het om moeder te worden? Ben je in staat je kind alleen op te voeden? Welke rol krijgt de vader? Krijg je steun van je omgeving, bijvoorbeeld van de vader van je kind? Of reageren zij afwijzend en/of heb je last van (voor)oordelen? Heb je een veilige plek waar jij en je kind een goede start kunnen maken? Tijdens de zwangerschap helpen we alleenstaande meisjes en vrouwen met de voorbereiding op het moederschap. Met praktische zaken zoals het regelen van kinderopvang, maar ook met onzekerheden of angsten die je kunt hebben. Neem contact op om je aan te melden via fiom@altra.nl.

 

Niet zelf voor je kind zorgen? Overweeg je abortus?

Er kunnen redenen zijn waarom je niet zelf voor je kind kan zorgen. Bijvoorbeeld omdat je niet getrouwd bent en vreest te worden uitgestoten door je familie. Of omdat om een andere reden niemand mag weten dat je een kind krijgt. Wat de reden ook is, als je niet zelf voor je kind wilt of kunt zorgen, kun je denken aan abortus, afstand ter adoptie of plaatsing in een pleeggezin. Een moeilijke en ingrijpende beslissing, die je niet van de ene op de andere dag neemt.

Fiom kan je steunen. Kijk verder bij ‘Niet zelf voor je kind zorgen’ of bij ‘Abortus en daarna’.