iHUB: hét ontwikkelplein voor sociale vraagstukken in relatie tot jeugd en ouders

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, Altra, De Nieuwe Kans en De Opvoedpoli bundelen hun krachten in iHUB: hét ontwikkelplein voor sociale vraagstukken in relatie tot jeugd en ouders. Onze gedeelde visie is dat ieder kind of jongere en hun ouders zelfstandig en waardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Wij geloven dat we onze jeugdhulp en onderwijs nog beter kunnen laten aansluiten op vragen die leven onder jongeren en hun ouders.

 

Inspiratie, innovatie en impact

iHUB staat voor inspiratie, innovatie en impact. Samen willen we uitdagen tot co-creatie, meerwaarde creëren voor kinderen, jongeren, jongvolwassen, ouders en andere betrokkenen. Om zo te komen tot grensverleggende oplossingen voor vragen die nu spelen in de maatschappij. En het mooie is: iedereen kan en mag meedoen.

Daarom is Altra  partner van iHUB

 

Nicolette Engbers, Bestuurder Altra

‘We staan bol van de ideeën, maar hebben beperkte tijd en middelen om al die ideeën te realiseren. Door onze expertise te combineren, vergroten we onze slagkracht en kunnen we gezamenlijk iets heel moois maken. Samen kunnen we betere en rijkere oplossingen bedenken voor de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan. De houding om telkens de verbinding te zoeken kenmerkt Altra en haar medewerkers. Wie kan mijn werk verrijken, waar ben ik goed in en wie kan daar iets aan toevoegen? In het belang van de cliënten en leerlingen over je eigen grenzen heen kijken. Daarom ben ik zo enthousiast over het ontwikkelplein.’

 

Bekijk hier de film waarin de bestuurders van de vier partnerorganisaties uitleggen waarom ze samenwerken binnen iHUB.