Jongeren


Hulp nodig?

Veel volwassenen praten over hun jeugd alsof het leven toen zorgeloos was. Maar jong zijn is lang niet altijd zonder zorgen. Zeker niet als je niet lekker in je vel zit en het leven niet loopt zoals je zou willen. En zie daar dan maar eens uit te komen.

 

De oorzaak van die problemen is voor iedere jongere anders. En iedere jongere uit zich dan ook anders. Misschien herken je jezelf in één van deze situaties?

  • Je hebt veel ruzie thuis, met je ouders, broers of zussen. Niet dat je dat zelf leuk vindt, maar hoe moet je het veranderen?
  • Je trekt je door problemen thuis, op school of ergens anders terug en wordt stil. Je voelt je onzeker en zegt het niet als je iets dwars zit. Je probeert niet op te vallen. Terwijl je diep in je hart graag gezien zou willen worden.
  • Je vindt op school je draai maar niet. Om de een of andere reden krijg je snel ruzie en wordt je telkens de klas uit gestuurd. En eigenlijk snap je zelf niet hoe dat komt.
  • Je ziet school echt niet meer zitten en spijbelt steeds meer. Je hebt wel wat anders aan je hoofd zeg. Maar ergens knaagt het. Je wilt ook je toekomst niet weggooien.

 

Misschien zit je iets heel anders dwars. Wat de oorzaak ook is, Altra kan je helpen om alles op een rijtje te zetten. Zodat je er zelf, samen met je familie en school, weer uitkomt.