Wanneer kan Altra u helpen?


(Te) jong moeder geworden

 

De mensen van Altra hebben mij echt geleerd om het verleden los te laten, gebeurtenissen te accepteren en mijn zelfvertrouwen terug te krijgen.’ Jonge moeder over de hulp van Altra

 

Soms heb je als jonge (aanstaande) moeder een steuntje in de rug nodig. Bijvoorbeeld wanneer je niet beschikt over een eigen netwerk, geen vast dagritme hebt of moeite met het opvoeden van je kind. Altra helpt als de problemen hardnekkig zijn. Als dat nodig is, kun je tijdelijk terecht in een gezinshuis. Of we helpen je op weg naar zelfstandigheid in een kamertrainingcentrum of een zelfstandige woning.

 

Naast persoonlijke begeleiding bieden we specifieke hulp aan jonge (aanstaande moeders) zoals:

 

Hulp bij besluitvorming. Onbedoeld zwanger? Dan moet je in korte tijd een ingrijpende beslissing nemen. Kun je zelf voor het kindje zorgen, en welke hulp heb je dan nodig? Is afstaan voor adoptie een optie? Altra Fiom ondersteunt je bij het besluitvormingsproces en helpt de dingen op een rij te zetten. We kijken ook hoe familie en vrienden kunnen worden ingezet om steun te bieden. Ook nadat een keus is gemaakt ondersteunt Fiom met de hulp die nodig is.

Fiom helpt ook wanneer je contact zoekt met een kind dat je hebt afgestaan. Adoptiekinderen kunnen ook terecht wanneer ze hun ouders willen zoeken. www.altra.nl/fiom.

 

Weer naar school of aan het werk. Wat moet gebeuren om een opleiding, werk of dagbesteding te combineren met de zorg voor je kind? Weer aan de Slag helpt je een werk- of studiekeuze te maken en kinderopvang te regelen. Daarnaast helpen we bij vragen over opvoeding, financiële zaken, contact met familie en vrienden.

Kijk verder!

 

Maar er is nog veel meer te vertellen over onze hulp. Meer weten? Kijk op www.altra.nl/jongenzwanger.