School zoekt zorg


Mbo

Je vak en kennis overdragen, dat is het mooie van lesgeven op het mbo. Je leerlingen net dat laatste zetje geven, waardoor ze klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Dat betekent niet alleen kennis overdragen, maar ook een mentaliteit en houding bijbrengen die leerlingen nodig zullen hebben.

 

Vaak lukt dat prima. Niets mooiers dan een bevlogen leerling die echt voor een vak heeft gekozen. Maar er zijn leerlingen, waarbij het moeizamer loopt. Die door problemen (thuis) niet het beste uit zichzelf kunnen of willen halen. Die al een moeizame schoolgeschiedenis achter de rug hebben en nu een steuntje nodig hebben om op de rails te blijven.

 

Er zijn ook klassen waarbij het niet loopt. Onrust, rumoer; het is vaak moeilijk de vinger op de oorzaak te leggen. De begeleiders van Altra zijn daar nou juist in getraind. Door te observeren, praten, overleggen, rond te lopen of wat ook maar nodig is, analyseren ze de situatie en vinden ze een gerichte aanpak.

 

Wat we bieden

We hebben samen met scholen al veel goede begeledingswijzen en interventies ontwikkeld. We bieden wat op uw school nodig is. Wat we in ieder geval in ons pakket hebben:

  • Individuele begeleiding  van leerling en docent;
  • gerichte trainingen voor leerling en docent;
  • trajectklas;
  • coaching;
  • intervisie;
  • begeleiding naar de arbeidsmarkt (netwerkschool).

 

Kijk voor een uitgebreide lijst bij ‘Alle programma’s op een rij’.

 

Wilt u een afspraak maken? Kijk dan bij de contactgegevens voor de manager in uw regio.