Alle programma’s op een rij


Sportzorg – Tools!

Door middel van sport werken aan eigen doelen

 

Tools combineert lekker sporten met werken aan eigen doelen. Met de Tools training werken jongeren aan hun gedrag, leren ze opkomen voor zichzelf en om te gaan met hun boosheid. Samen met andere jongeren leren ze ook hoe ze makkelijker met anderen om kunnen gaan.

 

Doelgroep

De training is voor jongeren tussen de 6-18 jaar die beter willen omgaan met anderen en meer zelfvertrouwen willen krijgen.

 

Doel

Sporten is leuk en goed voor iedereen. Sporten is voor jongeren ook een goed middel om te werken aan sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, discipline, doorzettingsvermogen, omgaan met teleurstelling en andere doelen. Daar werken we aan tijdens de training.

 

Werkwijze

We kijken samen aan welke doelen de jongere wilt werken en welke sport goed bij de jongere past. Tijdens diverse sportactiviteiten werkt de jongere aan deze doelen en leert de jongere vaardigheden om beter om te gaan met situaties die de jongere lastig vindt. Het sporten wisselen we af met momenten waarop we kijken hoe het gaat met de doelen van de jongere. De groep bestaat uit ongeveer acht deelnemers van ongeveer dezelfde leeftijd. De training bestaat uit acht bijeenkomsten van één uur.

 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de Tools training kun je contact opnemen met Tessa Blom, 0633315315 of het aanmeldteam. Deelname is gratis.