Hoe helpt Altra verder?


Weer aan de slag

Als jonge moeder heb je veel aan je hoofd. Als je naast de zorg voor je kind ook een opleiding wilt volgen of weer wilt gaan werken, kun je soms best wat steun gebruiken bij het organiseren van al die taken. Altra helpt je daarbij met Weer aan de slag.

 

Voor wie?

Weer aan de slag is bedoeld voor (aanstaande) jonge moeders van 15 tot 27 jaar. Wil je graag weer naar school of aan het werk, maar weet je niet hoe je alles moet regelen? Dan is Weer aan de slag er voor jou. Ook als je nu op school zit maar twijfelt of je het wel volhoudt, kun je bij ons terecht. We helpen je bij het plannen en kiezen van een opleiding of werk.

 

Hoe doen we dat?

Je krijgt gemiddeld een jaar begeleiding van een vaste Altra-medewerker. Samen bekijken we wat je moet doen om een opleiding, werk of dagbesteding te combineren met de zorg voor je kind. We helpen bij het maken van een werk- of studiekeuze en bij het regelen van kinderopvang. Heb je vragen over opvoeding, rondkomen met je geld of contact met familie, vrienden of leraren dan kun je bij je vaste begeleider terecht.

 

Ben je nog niet in de gelegenheid om naar school of aan het werk te gaan dan kan er, in overleg met de Dienst Werk en inkomen (DWI) of leerplicht,  besloten worden om je voor de driedaagse training bij Weer aan de slag Plus aan te melden. Je regelt eerst samen met je vaste begeleider de kinderopvang.

 

Meer weten?

Weer aan de Slag – Factsheet