Jong en zwanger


Hulp nodig?

Soms heb je als jonge (aanstaande) moeder een steuntje in de rug nodig. Er verandert veel in je leven en er komen veel dingen op je af. Fiom (onderdeel van Altra) kan helpen bij de voorbereiding op het moederschap. Met praktische zaken zoals het regelen van kinderopvang, maar ook met onzekerheden of angsten die je kunt hebben. Lees hier meer over de hulp van Fiom.

 

Het kan ook zijn dat je meer hulp nodig hebt, bijvoorbeeld bij de opvoeding van je kind of wanneer je niet in je eigen omgeving kan worden opgevangen. Samen bekijken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat je zelfstandig voor jezelf en je kind kan zorgen. Vragen die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Hoe kan je de opvoeding van je kind aanpakken? Hoe zorg je voor veiligheid? Wat wil je later worden? Hoe ga je om met de vader? Hoe werk je aan je eigen ontwikkeling? Hoe ga je in gesprek met je familie? Hoe zorg je dat je financieel voor jezelf en je kind kan zorgen? Lees hier hoe Altra je verder helpt.

 

Hulp van Altra, en nu?

Als je bij Altra bent aangemeld, krijg je een vaste begeleider. Samen kijken we wat goed gaat, welke problemen spelen en welke vragen je hebt. In een gesprek met jou, je gezinsbegeleider en de gedragwetenschapper van Altra ontstaat zo een goed beeld. Soms betrekken we hier, met jouw toestemming, ook mensen uit je eigen omgeving bij. We bekijken welke hulp het beste past bij jouw situatie. Vervolgens maken we samen een plan waarin we doelen opstellen om te zorgen dat je je leven weer op de rails krijgt. En zelfstandig voor jezelf en je kind kan zorgen.