Nieuws

En de winnaar is…

Afgelopen donderdag werden de deelnemers aan de fotowedstrijd ‘Mijn Toekomst’ van hun spanning verlost: eindelijk was het moment van de prijsuitreiking aangebroken. In de goedgevulde en prachtige zaal van VondelCS zaten bijna alle deelnemers klaar om de uitslag te vernemen. Twee deelnemers waren jammer genoeg verhinderd. Leerlingen van Altra Werkt verzorgden de catering.

Uit de 28 geselecteerde foto’s moesten een publieksjury en een vakjury de twaalf mooiste, indrukwekkendste en sprekendste beelden kiezen. De voorzitter van de jury, fotograaf des vaderslands Ahmet Polat, sprak de deelnemers via het scherm toe. Hij vertelde dat hij zeer onder de indruk was van de kwaliteit van de beelden en benadrukte dat iedere deelnemer aan deze tentoonstelling een winnaar was. Want stuk voor stuk hadden ze beelden gemaakt die indruk maakten.

En niet alleen waren alle deelnemers morele winnaars, ook feitelijk waren ze dat, want van iedere fotograaf is een beeld gekozen dat wordt opgenomen in de kalender en de rondreizende tentoonstelling door de stad. Alle  deelnemers kregen daarom een prijs: een bon van 100,- te besteden bij Nike, die de prijs ter beschikking had gesteld.

Eén foto sprong er voor bijna iedereen bovenuit. Dat was de foto van de veertienjarige Medis. Hij won, naasdt de kleidngbon, ook een laptop. We zijn trots op alle deelnemers!

Medis, 14 jaar: “Rust. Dit is onder een viaduct in mijn buurt. Elk jaar komt er iemand en maakt een nieuw kunstwerk op de muur. Het is een van de weinige rustige plekken in mijn buurt.”

 

Bekijj alle foto’s via Facebook!