Nieuws

Feestelijke opening nieuwe locatie Hoorn

Op dinsdag 17 september opende wethouder Marjon van der Ven op feestelijke wijze de nieuwe locatie van Altra en de Opvoedpoli. Kinderen, jongeren en gezinnen in Hoorn en omgeving kunnen hier terecht voor specialistische jeugdhulp en Jeugd GGZ, familiezorg en onderwijszorg.

 

De wethouder vertelde trots te zijn dat Hoorn nu ook een vestiging heeft, omdat de gemeente en Altra/de Opvoedpoli dezelfde visie delen: beiden erkennen het belang van verbinding. Niet alleen verbinding met het kind, maar juist ook met het hele gezin en met het onderwijs.

 

Bestuurder Hans du Prie gaf het belang aan van het thema ‘Samen voor sterkere families’. Het gezin heeft het vermogen om problemen in verschillende levensgebieden op te vangen, waardoor kinderen en jongeren in West-Friesland veilig en gezond kunnen opgroeien.

 

Ervaringsdeskundige van het eerste uur, Hailey, vertelde dat zij de laagdrempeligheid binnen de poli prettig vindt, evenals de manier waarop haar behandelaar met haar in gesprek gaat. Door niet alleen over problemen en negatieve zaken te praten voelt het minder formeel en is het makkelijker om met elkaar de verbinding aan te gaan.

 

Na de opening was er de ruimte om meer informatie te krijgen over de werkwijze van Altra en de Opvoedpoli. Zo werd er onder andere onze nieuwe behandelvorm met inzet van Virtual Reality gedemonstreerd.