Nieuws

Groot(s) Amsterdam

Maandag 13 juni is in de Amsterdam Arena een feestelijke bijeenkomst gehouden door Groot(s) Amsterdam, een project van de Gemeente Amsterdam. Calvin Theedens werd als één van de honderd mensen die deelnemen aan de uitvoering van het Sociaal Akkoord* uitgenodigd, om te vieren dat hij aan het werk is. Calvin is ooit gestart als leerling van Altra Werkt!. Na dit traject is hij vanuit Altra doorgestroomd naar de Gemeente Amsterdam, waar hij middels de Participatiewet een contract heeft gekregen bij Altra. Ondertussen is hij als facilitair medewerker een onmisbaar geworden voor Altra. Als een van de eerste van Altra binnen dit traject was het niet alleen een speciaal moment voor hem, maar ook voor Altra.

 

Handtekening en foto met de Staatssecretaris

Op maandagavond 13 juni werd de eerste groep van het Sociaal Akkoord in het zonnetje gezet. Zo waren onder andere Staatssecretaris Jetta Klijnsma en Wethouder Arjan Vliegenthart aanwezig en kregen alle deelnemers een voetbal om de aftrap (van een nieuwe carrière) te nemen. Calvin kreeg deze bal speciaal overhandigd door de staatssecretaris, waarbij een handtekening en foto niet mochten ontbreken. Zelf was hij enorm onder de indruk van de avond, maar ook een beetje trots op zichzelf: “Ik was de jongste daar, volgens mij!”

calvin2

Staatssecretaris Klijnsma, Calvin en John Bond

calvin1

Calvin met Wethouder Vliegenthart en John Bond

Samenwerking

En hij is niet de enige die trots is. Ook Altra is ontzettend trots op hem en op het feit dat dit samen gelukt is. De communicatie met de Gemeente Amsterdam en de totstandkoming van het arbeidscontract bij Altra is zeer goed verlopen. Een speciale dank gaat daarbij uit naar John Bond, de jobcoach van Calvin, die zich richt op werken en re-integratie. Ook Annemarie Klip heeft heel hard meegewerkt aan de realisatie van het werken bij Altra.

 

 

*In het Sociaal Akkoord zorgen bedrijfsleven en overheid ervoor dat mensen met een arbeidsbeperking weer mee gaan doen aan het arbeidsproces.