Nieuws

Laptops voor vluchtelingen

Altra probeert kinderen, jongeren en ouders in veel verschillende situaties te helpen. Dit geldt ook voor vluchtelingen die momenteel in ons land veiligheid zoeken. Zij hebben het niet altijd makkelijk en Altra heeft dan ook niet stilgezeten. Even geleden attendeerde Floor Bos, docent bij Altra College Centrum, ons er op dat een vluchtelingenopvang in de omgeving van Altra locatie Hofgeest op zoek was naar allerlei spullen.

 

De vraag werd intern doorgestuurd en behandeld en zo werd even later het verlossende woord gegeven: Altra stelt twintig gebruikte laptops ter beschikking! Daarbij zorgt onze automatiseerder Avensus gratis voor de juiste software. Floor heeft het nieuws gedeeld in de groep ‘Wat is nodig voor vluchtelingen… Amsterdam’. De leden geven aan er heel erg blij mee te zijn!

 

Voor het contact wordt Erik Veltenaar benaderd. Hij is coördinator bij Venzo (platform voor vrijwilligerswerk in Amsterdam Zuidoost) en zet zich in voor de vluchtelingenopvang in de Flierbosdreef. Zijn visie op de vluchtelingenhulp is inspirerend: “Mensen zeggen wel eens tegen mij dat het allemaal een druppel op een gloeiende plaat is. Dat is misschien wel zo, maar je zult als mens maar net die druppel nodig hebben.” Wij zijn erg blij dat wij die druppel op deze manier kunnen bieden.