Nieuws

Methodiek PIBBH gaat verder onder de naam Switch

PIBBH (Programma Integrale Behandeling en Begeleiding bij Huiselijk geweld) gaat verder onder de naam Switch. Een nieuwe naam, die precies uitdrukt wat we beogen met het programma:

 

Een switch in denken en doen voor ouders, kinderen en professionals,
om samen de patronen en gevolgen van huiselijk geweld en kindermishandeling te doorbreken.

 

Over Switch
Switch biedt integrale behandeling en begeleiding aan gezinnen waar geweld al jaren of zelfs generaties lang speelt. Hulpverleners van Altra (jeugdhulp), Blijf Groep (vrouwenopvang), BRightGGZ (volwassen GGZ) en de Waag (forensische GGZ) werken hierbij samen in één behandelteam. Samen kijken zij welke hulp nodig is om de (intergenerationele) geweldspatronen te doorbreken en daarmee duurzaam te stoppen. Trauma en hechting zijn daarbij belangrijke thema’s. Van beide is bekend dat zij een grote rol spelen bij de intergenerationele overdracht van geweldspatronen.

 

Hester Mobach, behandelaar bij de Waag en een van de initiatiefnemers van Switch: “Met Switch brengen we de aanbevelingen van Verwey-Jonker in de praktijk. We werken integraal, met aandacht voor zowel ouders als kinderen.”

 

Onderzoek methodiek Switch
Het Verwey-Jonker Instituut voert op dit moment een onderzoek uit naar de methodiek van Switch. Met de opbrengsten van dit onderzoek wordt de methodiek verder uitgewerkt en onderbouwd. Medio februari 2022 verwachten we hiervan de resultaten te presenteren.

 

Nieuwe website en huisstijl
Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe look! Met trots presenteren we daarom de website www.switch-samen.nl. Hierop vind je, gehuld in een nieuw jasje, alle informatie over de werkwijze en methodiek van Switch, zowel voor cliënten als professionals. Neem vooral een kijkje!

 

(Online) presentatie onderzoeksresultaten Verwey-Jonker
Meer weten over Switch? Of wil je bij de (online) presentatie van de onderzoeksresultaten van Verwey-Jonker zijn? Stuur dan een mailtje naar Lizette Eijsenga, projectleider van Switch: l.eijsenga@altra.nl.