Nieuws

Prachtig item bij EenVandaag over gezinshuis jonge moeders

Een prachtig item over het gezinshuis voor jonge moeders en hun kinderen is afgelopen zaterdag uitgezonden op NPO1. Het is een uniek project in Nederland, waar Altra erg trots op is. Binnen een gezinssetting vinden de jonge moeders de veiligheid en rust om te werken aan hun persoonlijke doelen. Het gezinshuis is bedoeld voor jonge moeders waar op basis van diagnostiek is gebleken dat ze niet binnen het eigen netwerk kunnen blijven wonen, nog te jong zijn of nog onvoldoende in staat zijn zelfstandig te wonen. De uitzending geeft een mooi inkijkje bij Xiomara en Roeland (de gezinshuisouders) die zich dag in dag uit inzetten voor de meiden. Ze bieden veiligheid, structuur en een positief opvoedvoorbeeld. Wat zij de jonge moeder willen meegeven? ‘Een kans om te zijn wie je bent en te leren van je fouten, wij veroordelen je niet’. En dat is precies wat de meiden nodig hebben.

 

Zoals een van de jonge moeders het mooi zegt: dit is gewoon echt mijn thuis, er zijn hier mensen in huis die echt om je geven. Omdat je een kind hebt gekregen op jonge leeftijd betekent het niet dat je nu niet verder kan met je leven en er niets van je kan worden. Uit die woorden van Xiomara haal ik veel kracht. Doe je best en houd focus, dan komt het wel goed!

 

Over het gezinshuis
In het gezinshuis wordt gewerkt aan het vergroten van de sociale veerkracht, zelfstandigheid, veiligheid, opvoedingsvaardigheden en de relatie tussen moeder en kind. Verder besteden we aandacht aan dagbesteding van moeder en kind, net als het op orde houden van het huishouden, financiën en regelen van praktische zaken. Samen werken we aan een goed toekomstperspectief, voor de jonge moeders en hun kinderen.

 

Wij zoeken nog gezinshuisouders!

Altra en Gezinshuis.com zoeken nog gezinshuisouders. Meer informatie vind je op onze website.

 

Bekijk hier het item of ga naar de website van EenVandaag.