Nieuws

Samenwerking zij-instroomtraject jeugdhulpprofessionals

Op 27 oktober tekenden IHUB, Levvel, Jeugdbescherming, Parlan en Blijf Groep Amsterdam een intentieverklaring voor het zij-instroomtraject Jeugd- en Gezinsprofessional. Vanuit deze samenwerking willen de betrokken partners een oplossing bieden voor het tekort aan jeugd- en gezinsprofessionals in de regio Amsterdam. Het initiatief voor een zij-instroomtraject is oorspronkelijk bedacht door de Hogeschool van Amsterdam (HvA). De gemeente Amsterdam en het SKJ nemen een deel van de opleidingskosten voor hun rekening.

 

Voor Hbo- en universitair opgeleiden

In de regio Amsterdam is er een tekort aan Jeugd- en gezinsprofessionals. Met het instroomtraject willen de zorgorganisaties en HvA een opleidingsmogelijkheid bieden voor mensen die een Hbo- of universitaire hebben afgerond en een carrière switch willen maken. De opleiding duurt totaal tien maanden. De eerste vijf maanden is er een dag per week een lesdag op de HvA. De tweede vijf maanden staan in het teken van werken op contractbasis en daarnaast eenmaal in de twee weken een lesdag op de HvA. Het opleidingstraject start vanaf 2 november 2022.

 

Na vijf maanden lessen volgen een arbeidscontract

Het komt erop neer dat een zij-instromer na de eerste vijf maanden van een lesdag per week, met een arbeidscontract aan de slag gaat in de jeugdzorg. Een zij-instromer loopt geen stage, maar is echt in dienst, met een salaris. Ondertussen haalt de zij-instromer binnen maximaal een jaar een bevoegdheid en een SKJ-registratie.

 

Meer informatie of geïnteresseerd?

Neem dan contact op met Vivian van Hees vivian.vanheesonel@ihub.nu of Michael Burghout michael.burghout@ihub.nu