Nieuws

Schrijver Arnon Grunberg in gesloten jeugdinrichting De Koppeling

Schrijver Arnon Grunberg liet zich twee weken opsluiten in de Amsterdamse gesloten jeugdinstelling De Koppeling, waar jongeren tussen de 12 en 18 jaar worden opgevangen omdat ze vanwege ernstige gedragsproblemen niet meer thuis kunnen wonen. Altra verzorgt in De Koppeling het speciaal onderwijs. Grunberg ervoer hoe het was voor jongeren om gesloten te zitten. Maar ook dat het voor sommige jongeren nodig is. Hij volgde hetzelfde behandelprogramma als deze jongeren, leefde met hen en bleef er slapen.

 

Columns NRC en te gast bij Jinek

Hij schreef elke dag over zijn ervaringen en publiceerde deze in de vorm van columns bij NRC. Op deze pagina van het NRC vind je een overzicht van al zijn verhalen. Grunberg was ook te gast in een uitzending van Jinek om over zijn verblijf te vertellen.

 

‘Wat deze kinderen me hebben geleerd is om een betere strijder te worden. Dat was mijn conclusie na tien dagen in gesloten jeugdinstelling de Koppeling te hebben gezeten, waar ik zoveel mogelijk was behandeld als een van de jongeren.” – Arnon Grunberg over zijn verblijf in De Koppeling