Kwaliteit & onderzoek


Kwaliteit

Doen wat het beste werkt. Dat klinkt logisch, maar het bieden van jeugd & opvoedhulp en onderwijs is geen exacte wetenschap. Wat zijn werkelijk effectieve werkwijzen? Hoe zorgen we dat we zo effectief mogelijk omspringen met ons geld? Kortom, hoe kunnen we onze cliënten en leerlingen zo goed mogelijk helpen? We investeren voortdurend in de kwaliteit van onze zorg en onderwijs:

 

  • We bieden kinderen, jongeren, gezinnen en scholen zo snel mogelijk kwalitatief goede en doelgerichte hulp. Daarbij zorgen we altijd dat de hulp goed wordt afgestemd op de behoeften en situatie van de cliënt.
  • Alle afdelingen van Altra College hebben een basisarrangement van de onderwijsinspectie gekregen. Dat betekent dat de inspectie vertrouwen heeft in het onderwijs dat wij bieden. Alleen onze nieuwe afdeling Haarlemmermeer kreeg een aangepast arrangement. We werken hard aan de verbetering van de kwaliteit daar, zodat we het vertrouwen bij de volgende beoordeling weer terugwinnen.
  • Altra is gecertificeerd volgens de kwaliteitsnormen van het speciaal onderwijs en van NEN-NE 15224, beide afgeleid van ISO 9001:2008.Dit is een keurmerk dat garant staat dat Altra beschikt over een goed functionerend kwaliteitssysteem. Hiermee wordt de kwaliteit van de zorg, het onderwijs en de ondersteunende organisatie systematisch gemonitord en continu verbeterd.
  • Altra werkt actief aan de registratie van haar jeugdzorgmedewerkers bij een beroepsvereniging om de professionalisering te versterken. Registratie stelt professionals in staat hun kennis bij te houden, zelfstandiger te opereren en verbindt hen aan een beroepscode.
  • We werken zo veel mogelijk met methodes die ook echt werken. Methodes die goed onderbouwd of bewezen effectief zijn, zijn opgenomen in de databank effectieve jeugdinterventies van NJI.