Perspectief: Informatiemarkt voor studie en beroep

Wie een studie kiest die niet goed past, kan snel uitvallen en vertraging oplopen. Maar hoe maak je als leerling de júiste keuze? Voor leerlingen uit het speciaal onderwijs die meer begeleiding nodig hebben, is dat een extra uitdaging. Altra College Bleichrodt wil de leerlingen goed voorbereiden op hun toekomst. Decaan Jacqueline Molenaar nam daarom het initiatief voor een informatiemarkt: Perspectief.

 

Samen met onderwijsinstellingen

Om een goede keuze te kunnen maken is het allereerst belangrijk dat de leerling zich goed oriënteert, zich gedegen voorbereidt en de juiste informatie krijgt. De informatiemarktmarkt over studie en beroep van Altra College Bleichrodt helpt de leerlingen hierbij.

Hier kunnen leerlingen uit de bovenbouw kennis maken met opleidingen, onderwijsinstellingen en beroepen uit de regio. Op Perspectief presenteren verschillende roc’s, vakscholen, hogescholen, universiteiten, particuliere opleidingsaanbieders en bedrijven zich met korte, interessante presentaties en marktkraampjes boordevol informatie. Verder kunnen de bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje individueel vragen stellen aan de diverse ‘marktkraamhouders’.

 

Mbo, hbo en wo

De informatiemarkt wordt tweemaal gehouden.

Op donderdag 22 november ligt het accent van de voorlichting op vervolgopleidingen binnen het Hoger Beroeps Onderwijs (hbo) en Wetenschappelijk Onderwijs (wo),
Op donderdag 29 ligt het accent iets meer op het Middelbaar Beroeps Onderwijs (mbo) niveau 4.
Alle voorlichters/marktkraamhouders echter zijn op beide donderdagen aanwezig.

 

Datum: Donderdag 22 en 29 november

Tijd: 16:00 tot 19:00 uur; inloop is vanaf 15:30 uur.

Locatie: Altra College Bleichrodt

 

Meer informatie: j.molenaar@altra.nl