Docent Nederlands

Ben jij een leraar met een hart voor leerlingen? Vind jij het leuk om jouw passie en je kennis van het vak Nederlands op een inspirerende manier over te brengen aan leerlingen? Wil je graag meer tijd voor iedere individuele leerling? Vind je afwisseling in je werk belangrijk, dan is deze vacature bij Altra jou op het lijf geschreven!

 

Docent Nederlands

voor 24 uur (0,6 WTF) bij Altra, locatie Altra College Bleichrodt

 

Wie ben jij?
Lesgeven is je passie. Met jouw energie en didactische vaardigheden maak je van elke dag een bijzondere dag! Je bent vakinhoudelijk op de hoogte, maar vooral ook geïnteresseerd in je leerlingen. Je wilt les geven in kleinere groepen, met aandacht voor de individuele leerling, een “speciale leerling”. Op het Altra College zitten leerlingen met een diversiteit aan gedragsproblemen, maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben mogelijkheden en talenten. We willen hen de kwaliteit bieden die ze verdienen, daar zijn goede leraren voor nodig. Wij zoeken jou!

 

Inhoud van je functie
Als Docent Nederlands ben je werkzaam binnen onze unieke school Altra College, waarin onderwijs- en jeugd & opvoedhulp met elkaar verbonden zijn. Je bent verantwoordelijk voor het geven van het vak Nederlands aan de klassen 5 Havo en 4/5/6 Vwo. De klassen bestaan uit gemiddeld 12 leerlingen met internaliserende en/of externaliserende gedragsproblematiek. Je kunt hierbij denken aan stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS), ODD, ADHD en/of fobische klachten. Naast het lesgeven, ben je verantwoordelijk voor de leerlingbegeleiding en de onderwijsontwikkeling. Het is hierbij van belang dat je stevig in je schoenen staat, een bouwer bent en in staat bent om werk te zien en vervolgens op te pakken.

 

Functie-eisen

 •  Je bent in het bezit van een eerste of tweedegraads docentenopleiding voor het vak Nederlands;
 • Je hebt ervaring binnen het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs en bij voorkeur ervaring met de beschreven doelgroep in een onderwijs- of hulpverleningssituatie;
 • Je hebt een goed klassenmanagement en je kunt orde houden;
 • Je beschikt over uitstekende didactische vaardigheden;
 • Je bent daadkrachtig en staat stevig in je schoenen;
 • Je bent een stabiele factor voor de leerlingen, het team en de ouders.

 

 

Wat bieden wij?

 •  Werken binnen een unieke organisatie met aanbod van zowel Onderwijs als Jeugdhulp
 • Leuke collega’s, open en informele cultuur
 • Dynamische functie en werkomgeving
 • Uitdagende doelgroep, dankbaar, eervol werk
 • Ontwikkelingsmogelijkheden
 • Het betreft een dienstverband voor de duur van het schooljaar 2017/2018, met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • De gewenste startdatum is per 4 september, 24 uren (0,6 WTF) per week. Werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag.
 • De CAO Primair Onderwijs is op deze functie van toepassing (schaal LB, minimaal € 2.433, – en maximaal € 3.686, – bruto per maand bij een fulltime aanstelling).

 

Wat is er dan zo speciaal aan ons onderwijs?

Meer informatie over Altra vind je op http://www.altra.nl/onderwijs/speciaal-onderwijs/ons-onderwijs/

 

Solliciteren

 Je motivatie en Curriculum Vitae ontvangen we graag uiterlijk 23 augustus 2017, via het mailadres werk@altra.nl t.a.v. mevrouw H. Aktas, Medewerker HR, onder vermelding van vacaturenummer 1769 in het onderwerp. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 31 augustus en/of vrijdag 1 september.

 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met mevrouw Lorinda de Winter, afdelingsmanager, op telefoonnummer 020- 5632800 of 06-11615630.

 

Deze vacature is zowel intern als extern gesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet een interne kandidaat de voorkeur. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaardprocedure bij indiensttreding. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.