Stagiair Schoolmaatschappelijk Werk

 

 

‘Ik krijg hier de kans met verschillende hulpvormen kennis te maken’

Marielle is 22 jaar en komt uit Utrecht. Ze loopt stage bij het Schoolmaatschappelijk Werk in Amsterdam Nieuw-West. Hoewel ze haar ritme flink heeft moeten aanpassen, heeft ze het erg naar haar zin.

 

“Ik ben in mijn derde jaar van de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Utrecht. Dit jaar dus stage. Spannend, maar ik had en heb er erg veel zin in! Ik merk wel dat mijn ritme echt heel anders is. Terwijl ik eerst veel tijd had voor mezelf en om leuke dingen doen, werk ik nu ineens vier dagen in de week. Dat is wel pittig. Woensdag is mijn schooldag, om de week heb ik dan ook les.

Ik wilde graag in de jeugdzorg stage lopen. Door verschillende brieven te sturen ben ik uiteindelijk bij Altra terecht gekomen.

 

Wat ik leuk vind aan Altra is dat het zo breed is en dat er zoveel verschillende hulpvormen worden aangeboden. Dat geeft mij de kans om met al die verschillende hulpvormen kennis te maken en eventueel mee te lopen. Ik verwacht dan ook dat ik dit jaar echt veel zal leren, door mee te lopen, te kijken en uiteindelijk het zelf te doen. Ik kan dan ook bijna niet wachten totdat het zover is!

 

Tot nu toe maak ik veel mee, stapje voor stapje. Van vergaderingen tot gesprekken over kinderen en gesprekken met cliënten zelf. Ik doe veel indrukken op en merk dat ik ook erg moe ben als ik naar huis ga.
Hierna zou ik graag in de jeugdzorg willen blijven werken, dat trekt mij het meest. Ik werk graag met kinderen, ook vind ik het leuk en interessant om naar de mogelijkheden binnen een gezin te kijken, binnen jeugdzorg gaat het in veel gevallen niet alleen om het kind, maar juist om het hele systeem er om heen. En dat trekt mij echt aan!’

 

Terug naar vorige pagina