Studente orthopedagogiek

‘Nu is het tijd om ‘echte ervaringen’ op te doen!’

Matty is 26 jaar, studente orthopedagogiek aan de universiteit van Leiden en loopt gedurende tien maanden – drie dagen in de week – stage bij Altra. Na jaren dikke boeken bestuderen, is het eindelijk tijd om ‘echte ervaringen’ op te doen.

 

‘Ik kende Altra nog niet, maar heb de website gevonden dankzij Google. Altra sprak me direct aan. Vanwege de doelgroep, de methode (competentiegericht) en, niet in de laatste plaats, omdat ik van de website het idee kreeg dat Altra veel energie stopt in de begeleiding van stagiair(e)s. En dat idee heb ik nog steeds.

 

Ik ben hier nu een maand en het bevalt me heel goed. Er heerst een geweldige sfeer, iedereen is aardig een behulpzaam. Voor de komende maanden hoop ik dat dat zo blijft (daar ga ik wel van uit) en dat ik heel veel ga leren doen. Het lijkt soms wel of ik de afgelopen jaren alleen met dikke boeken op een kamertje opgesloten heb gezeten. En nu is het eindelijk tijd om ‘echte ervaringen’ op te doen!

Naast deze stage volg ik ook het vak ‘diagnostiek en behandeling’ op de universiteit. Dat vak heb ik nodig om mee te mogen kijken tijdens de diagnostiek en om een zogeheten ‘diagnostische aantekening’ te kunnen halen. En ik heb voor één dag in de week een bijbaantje. Dan blijft er nog ongeveer één dag in de week over om te verbouwen en te klussen in het huis dat mijn vriend en ik twee maanden geleden hebben gekocht in Haarlem. En dan is de week weer om.

 

Als ik klaar ben met mijn stage moet ik, als alles volgens planning verloopt, waarschijnlijk alleen nog een laatste hand leggen aan mijn stageverslag en mijn scriptie. Wat ik dan ga doen is een beetje een kwestie van vraag en aanbod, maar ik hoop een leuke baan als orthopedagoog in de jeugdzorg te vinden. Het liefst zou ik met pubers willen werken in een instelling als Altra. Uiteraard!’

 

Terug naar de vorige pagina