Versterken professional


Onderwijszorg; Hoe doe je dat eigenlijk? (ATOS/SALTO)

Jezelf positioneren als ambulant hulpverlener op een school kan soms knap lastig zijn. Soms ben je de enige afgezant van Altra en als je meerdere scholen hebt ben je ook nog eens bezig op meerdere scholen te netwerken. Vervolgens krijg je te maken met de vraag van de cliënt, die anders kan zijn dan de vraag van diens ouders. Vanuit de school zijn ook ideeën en verwachtingen en vanuit Altra heb je te maken met ‘productie’ en ‘beroepsethiek.’ Dit uitdagende schaakspel kan in sommige gevallen behoorlijk ingewikkeld worden. Vanuit Altra organiseren we hiervoor deze training, gericht op de kansen en valkuilen van het werken op een school. Of je nu nieuw bent of al jaren in dienst, dat maakt niet uit. Doe je geen ATOS of Salto? Ook dat is geen vereiste. Elke school of externe werkplek is weer anders. Dus wil je verheldering, verdieping of zoek je wat meer houvast? Schrijf je in.

 

De inhoud van de training stemmen we af naar de vraag van de mensen die zich inschrijven. De training bestaat uit twee dagen. De eerste dag doorlopen we alles grofweg; de methodieken en de kansen en knelpunten. Omdat we van mening zijn dat de training het beste werkt als er veel dynamiek is, is er geen heel vaststaand programma. We gaan in op waar de vraag ligt, #agile-learning.

Aan het einde van de eerste trainingsdag inventariseren we de vraag voor de tweede trainingsdag. Tevens wordt er gekeken naar een vervolgdatum.

 

Meer informatie: iHub Leren en Ontwikkelen.