Privé: Intervisie & coaching


Video interactiebegeleiding

‘In het begin was het spannend om mezelf terug te zien, maar het effect is zeker de moeite waard!’

 

Iemand met een camera in je klas, je eigen beelden terug kijken en deze samen bespreken. Dat klinkt spannend. En dat is ook het ook. Maar de ervaring van deelnemers leert ons dat zij het als zeer prettig ervaren. Door de camera krijg je een eerlijk beeld van je eigen functioneren. Je hebt veel kwaliteiten in handen, van waaruit je verder kunt werken.

 

De scholing

De scholing wordt aangeboden in twee varianten;

  • Individuele coaching. In een startgesprek bepalen we de hulpvraag. Daarna maken we twee of drie maal opnames in de klas. Deze worden elke keer nabesproken vanuit de hulpvraag. De docent kijkt zelf de beelden terug en geeft aan waar hij vindt dat goed gaat en waar nog aandachtspunten liggen met betrekking tot de hulpvraag. Deze fragmenten bespreken we oplossingsgericht in het nagesprek.
  • In een startgesprek formuleert ieder zijn eigen hulpvraag. Daarna filmen we bij de verschillende docenten en gebruiken we de beelden voor een gezamenlijke oplossingsgerichte bespreking. We maken hierbij gebruik van verschillende intervisievormen.

 

Resultaat

Door het zien van je eigen functioneren, kun je een hulpvraag veel concreter bespreken. Je leert kritisch te kijken naar je eigen handelen en hier op te reflecteren.

 

Voor wie?

Docenten.

 

Tijdsduur en doorlooptijd

Gemiddeld zijn er drie tot vier bijeenkomsten en twee tot drie filmopnames per docent. Voor de intervisie is het aan te raden bij minimaal elke docent eenmaal filmopnames te maken in de les. Op aanvraag kan dit nog een tweede keer. Het aantal is afhankelijk van de groepsgrootte. We raden aan te werken met een groep van ongeveer zes personen.

 

Tot slot

Voordat we het traject starten vindt er altijd een voorgesprek plaats. We passen de inhoud graag aan de behoefte van de deelnemer(s) aan.

 

Waarom deze scholing?

Werken met beeld geeft een puur beeld, leert je je kwaliteiten te zien en te werken vanuit datgene waar je in uitblinkt.