Kwaliteit & onderzoek


Wetenschappelijk onderzoek

Diverse onderzoeken worden uitgevoerd in samenwerking met de Vrije Universiteit (VU), Universiteit van Amsterdam (UvA), Hogeschool van Amsterdam en Netwerk Effectieve Jeugdzorg (Neja) of mede-aanbieders. Zo loopt er onder andere met de Bascule een onderzoek naar de effecten van WSART, is er onderzoek gedaan naar de GGZ en jeugdzorgbehoefte, veiligheid bij jeugdzorgcliënten en het effect van School2care.

Verder voeren we verschillende onderzoeken uit waarbij we kijken naar de mate van doelrealisatie bij specifieke programma’s. In samenwerking met de HvA en Spirit loopt er een grootschalig tweejarig onderzoek naar de ondersteuning van medewerkers bij de uitvoering van hun werk.

 

Altra neemt actief deel aan Sejn, een samenwerkingsverband van een groep jeugdzorginstellingen en ondersteuningsorganisaties die een samenhangende meet- en verbeterbeweging in de jeugdsector wil realiseren. Kernthema’s daarin zijn het werken met prestatie-indicatoren, het benutten van resultaatgegevens en de implementatie van effectieve methoden.

 

Altra biedt ook stages waarbij studenten de ruimte krijgen om bij ons wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek te doen binnen de verschillende onderzoekslijnen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.