Nieuws

Altra College Zuidoost en Noord samen verder

Altra College Zuidoost is er klaar voor: maandag na de herfstvakantie starten team en leerlingen van Altra College Noord daar voor het vervolg van het schooljaar. Daarmee is de samenvoeging van de scholen in Noord en Zuidoost een feit. Samen vormen ze onze vakschool in Amsterdam, waar leerlingen de vmbo-onderbouw kunnen volgen en doorgaan voor een mbo-1 en 2 diploma in verschillende profielen.

Woensdag 25 oktober werd het verbouwde pand aan Kortvoort 60 opgeleverd. Dat was eerder dan gepland, want aanvankelijk zou Altra College Noord in januari pas overgaan. Voordeel van de samenvoeging is dat de leerlingen meer richtingen kunnen kiezen, terwijl de kosten lager zijn.

 

Learn2Work

Het pand aan de Purmerweg komt niet leeg te staan: daar begint Learn2Work, een variant op School2Care voor praktijkgerichte leerlingen. Net als bij School2Care biedt Learn2Work leerlingen een laatste kans, en wordt alles op alles gezet om verder afglijden of uithuisplaatsing te voorkomen. De nadruk ligt hier op werkend leren, gecombineerd met basisvakken die nodig zijn om weer aan te kunnen sluiten bij een beroepsopleiding of arbeidsplek. Zo bereiden we de jongeren voor op een duurzame plaats in de samenleving.