Nieuws

Lancering app FamilieScan bij Scheidingen

De app helpt professionals om een brede indruk te krijgen van de scheidingsituatie. Hoe gaat het met de kinderen? Hoe is de relatie tussen de ouders op dit moment? Welke rol speelt het netwerk? Hoe gaat het met de opvoeding? Welke juridische aspecten spelen? Etc.

 

De app FamilieScan is ontwikkeld op basis van 11 factoren die uit de wetenschappelijke literatuur en praktijkervaring naar voren komen als relevant om de situatie waar kinderen mee te maken hebben bij scheiding goed in kaart te brengen. Op basis daarvan kunnen ouders, kinderen en professionals samen bepalen welke hulp nodig is.

We hopen met de app professionals te helpen bij screening en de juiste interventies in te zetten. Zodat kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van de scheiding van hun ouders.

 

Over de lancering
Op 24 mei neemt André Rouvoet (voormalig Minister voor Jeugd en Gezin) als voorzitter van het Platform Scheiden zonder Schade de app ‘FamilieScan bij Scheidingen’ in ontvangst. Aanmelden voor de lancering kan via deze link.

 

Neem alvast een voorproefje
Vanaf 24 mei is de app gratis beschikbaar in de diverse appstores! Je kan wel alvast een kijkje nemen op de website die bij de app hoort, https://familiescanbijscheidingen.nl/