Nieuws

Barista-cursus bij Altra College Zuidoost

De leerlingen van de mbo-opleiding Horeca moeten van alle markten thuis zijn. Ze leren al diverse kooktechnieken en maaltijden correct uitserveren, maar daarbij mag een heerlijk kopje koffie natuurlijk niet ontbreken. In de opleidingskeuken in Kortvoort staat een professionele espressomachine. Die bedienen is nog een kunst op zich.

 

Twee medewerkers van Douwe Egberts gaven woensdag 18 maart een cursus hoe ze zo’n espresso, cappuccino of latte moeten maken. Mét hartje in het schuim. Vijf leerlingen van de mbo-opleiding in Zuidoost en vier leerlingen van Altra College Zaanstreek waren geconcentreerd en vol belangstelling.

 

Na een korte introductie mochten ze zelf aan de slag. Ze leerden een speciale techniek om de melk stijf als room te schuimen en zo bij de koffie te schenken dat het romige melkschuim goed bovenop blijft. Eerst het melkkannetje draaien; hoog beginnen met schenken; even met het kannetje op de beker kloppen en wegtrekken naar voren: zo maak je een hartje. De instructeur vermoedde dat een van de leerlingen dat voor zijn vriendinnetje wilde leren, maar nee: ‘Voor mijn stagejufrouw’

 

Koffie goed aandrukken

 

.

Een soort hartje