Nieuws

Altra College Bleichrodt bij Pauls Puber Kookshow

Altra College Bleichrodt is afgelopen vrijdag met 35 leerlingen naar de opnames geweest van Pauls Puber Kookshow. In de tv-show spreekt en kookt Paul de Leeuw met pubers. De aflevering met onze leerlingen was afgelopen zaterdag (20-02-2016) te zien op NPO3 en is nog terug te kijken.

 

“Ey meester, die bus zou toch om 13:00 uur komen? Waarom is hij er nog niet?” Zelfs de grote stoere mannen schuifelen zenuwachtig op het plein rond, wachtend op de bus. Eindelijk is hij er, en de hiërarchie is duidelijk, grote bekken achterin, rustige kids voorin. En in het midden? De docenten.

 

“Meester, ik heb mijn ID niet bij me, en nu?” “Dan kom je niet binnen vriend.” Zenuwachtig lachje, grapje toch? Helemaal gerust is hij er niet op. Alle jaarlagen zitten door elkaar, en dat werkt prima. Natuurlijk schreeuwen de stoere mannen door de bus. ”Ik ga zeker ‘homo’ roepen naar Paul de Leeuw!” De jongere leerlingen kijken hoe dat werkt en herhalen twee seconden later dezelfde opmerking, en kijken om zich heen of het wel opgemerkt wordt. Het is bijna schattig om te zien.

 

paul1

 

Daar eenmaal aangekomen gaan de leerlingen als vanzelf netjes in de rij staan om de studio binnen te mogen. Kaartjes worden keurig ingeleverd en de leerlingen laten zich als makke schapen naar hun plek brengen op de tribune. Zijn dit onze leerlingen? Natuurlijk! Ze laten zich heus wel dingen door ons bijbrengen, alleen gebruiken ze het pas als het hen uitkomt. Paul komt het publiek wat opwarmen. “Als jullie vragen hebben, roep maar gewoon; Hey homo! Daar reageer ik altijd op”. Leerlingen lachen en applaudisseren om de grapjes.

 

paul3

 

De show begint, geen centje pijn, geen enkel incident. Ook dit zijn onze kinderen, kanjers en ook wel onder de indruk van de “echte wereld”. Een leerling haar droom komt uit, ze mag bij de DJ staan, en dat doet ze de hele show. Zonder een woord uit te brengen, enkel glimlachend. Aan het eind vertelt ze trots: “Ik heb zijn insta meester! Ik ga mijn vriendje mooi niet vertellen dat ik op tv kom. Als hij dit ziet, wordt hij helemaal para!” Aan het eind krijgt iedereen een snoepje en fruit, en ze schuifelen rustig de bus in. Op school aangekomen waaieren ze uit, de een nog sterkere verhalen dan de ander. Gelukkig, ze zijn niks veranderd.

 

paul2

 

En de jongen die zeker ‘homo’ ging roepen? “Ik wilde wel, maar wist geen vraag te verzinnen.” Heerlijk, zo puur en eerlijk onze jongeren!