Nieuws

Meeste Altra-scholen dicht vanwege staking

De Bets Frijlingschool, Altra College Bleichrodt, Centrum, Zuidoost, Haarlemmermeer, Waterland en Zaanstreek geven geen lessen vandaag. De scholen zijn wel open voor hulpverleners en medewerkers. School2Care en Koppeling College gaan (gedeeltelijk) wel door met het lesprogramma. De vakbonden, gesteund door PO in Actie en de PO raad, hebben opgeroepen tot deze staking.

 

Leraren, schoolleiders en schoolbestuurders in het primair- en speciaal onderwijs waren teleurgesteld over het regeerakkoord van Rutte III. Het nieuwe kabinet investeert weliswaar in het primair onderwijs, maar die investeringen zijn niet hoog genoeg en komen veel te laat. Het kabinet wil bijvoorbeeld pas vanaf 2021 voldoende in de werkdruk investeren.

 

Met Prinsjesdag werd al bekend dat er 270 miljoen euro beschikbaar komt voor het moderniseren van de arbeidsvoorwaarden, terwijl het PO-front heeft berekend dat er 900 miljoen nodig is om een eerste goede stap te zetten. Voorlopig lijkt het bij 270 miljoen te blijven en dat is niet voldoende om in de toekomst genoeg goede leraren te blijven trekken om de kwaliteit van het onderwijs voor uw kinderen op peil te houden. Daarnaast heeft het kabinet ook een bezuiniging op onderwijs aangekondigd. Vanaf 2021 gaat het voor het primair onderwijs jaarlijks om 61 miljoen euro.

 

Het bestuur en de directeuren van Altra zijn van mening dat de problemen binnen het Primair Onderwijs buitengewone aandacht verdienen. Binnen Altra wordt dan ook hard gezocht naar mogelijkheden om aandacht hiervoor op de politieke agenda te krijgen.