Nieuws

Opening nieuwe School2Care in Rotterdam

School2Care heeft zijn sporen verdiend als school met een vernieuwende aanpak voor jongeren die thuis, op school en in de vrije tijd ernstige problemen hebben. Onlangs is de methodiek van School2Care erkend als goed onderbouwd. Goede reden om ook in andere regio’s volgens deze aanpak te werken. Een tweede School2Care wordt dinsdag 20 juni geopend: Horizon opent in Rotterdam School2Care De Vliet.

 

Perspectief

School2Care biedt een laatste kans aan jongeren die veel op straat hangen, in aanraking komen met justitie en de aansluiting met het onderwijs dreigen te verliezen. Ze missen perspectief en daar gedragen ze zich naar; veel jongeren veroorzaken overlast. School2Care voorkomt dat deze jongeren verder afglijden en zelfs uithuisgeplaatst worden.

 

Van acht tot acht

De leerlingen krijgen een intensief programma – twaalf uur, van 08:00 tot 20:00 uur – waarin onderwijs en zorg zijn geïntegreerd. Ze worden begeleid naar een (vervolg)opleiding en/of werk. Horizon ziet in School2Care een alternatief om te voorkomen dat jeugdigen in gesloten jeugdzorg worden geplaatst.

 

Meer regio’s

Ook in andere regio’s zijn we in gesprek om de succesvolle methodiek van School2Care over te dragen en te implementeren. Zo werken we samen aan nieuw perspectief voor jongeren die de aansluiting dreigen te verliezen.

 

Meer lezen over deze locatie.