Nieuws

Recordaantal examenkandidaten

De landelijke eindexamens zijn weer begonnen, ook voor onze leerlingen. Dit jaar gaan een recordaantal van 254 leerlingen van Altra College op voor een mavo-, havo- of vwo-(deel)examens, waarvan een kwart voor een heel diploma. Daarnaast leggen bijna 90 leerlingen een proeve van bekwaamheid af voor hun mbo1 of mbo2-diploma.

 

Mooie resultaten

Niks bijzonders denkt u misschien. En dat zou het ook niet moeten zijn, want leerlingen in het speciaal onderwijs boeken jaar in, jaar uit mooie resultaten. Toch horen we nog vaak verbazing als we deze cijfers presenteren. Speciaal onderwijs en diploma’s blijkbaar nog niet met elkaar worden geassocieerd. Het is hoog tijd dat daar verandering in komt.

 

Staatsexamens

De mavo-, havo- en vwo-leerlingen van Altra College nemen deel aan staatsexamens. Voordeel hiervan is dat de leerlingen hun examen in twee jaar kunnen halen. De leerlingen gaan op voor certificaten per vak en als ze alle certificaten hebben gehaald, krijgen ze het diploma. Anders dan bij reguliere scholen, zijn onze leerlingen na het centraal schriftelijk examen nog niet klaar. Als andere leerlingen al op het strand liggen, doen onze leerlingen nog een mondeling examen. Het duurt dus iets langer voordat de uitslag binnen is.

 

We wensen onze leerlingen veel succes!