Nieuws

VR-bril brengt rust op Altra College

Hoe krijg je als docent een klas met autistische of drukke leerlingen in het gareel? Op het Altra College gebruiken ze de virtual realitybril, een nieuwe technologie en zeker in het speciaal onderwijs. Het Parool schreef er dit weekend een mooi stuk over.

 

Leren van VR en elkaar
Altra College biedt virtual reality aan als ondersteuning voor docenten. De filmpjes zorgen ervoor dat je voelt dat je voor de klas staat. Zo kun je verschillende moeilijke situaties oefenen en bespreken. Want hoe reageer je als docent in zo’n situatie? Het is bijna een levensechte ervaring. Omdat iedere docent zijn eigen manier van reageren heeft, kun je onderling veel van elkaar leren. De filmpjes worden in groepjes bekeken en besproken.

 

 

Ook hulp voor leerlingen
Naast de docenten wordt de virtuele werkelijkheid ook door leerlingen gebruikt. Een klas was zo onrustig, maar ruim een maand later waren de kinderen al beduidend beter in het beheersen van hun impulsen. Binnen anderhalve maand was de orde terug in het klaslokaal, waardoor de kennisoverdracht verbeterde.

Virtual reality is bij Altra tot op heden beperkt gebleven tot één klas en een beperkt aantal docenten. Als de financiën het toestaan, kan het vaker worden ingezet.