Privé: Trainingen


Mindfullness op school

‘Educating the mind without educating the heart is no education at all’

Herkennen we niet allemaal het emmertje dat vol is gelopen, dat we ons afvragen aan het einde van de dag hoe we ons werk nog af kunnen krijgen? De combinatie van klaar willen staan voor je leerlingen, het papierwerk, de vergaderingen en extra taken naast ons werk?

 

De scholing

De training is een combinatie van westerse psychologie en oosterse meditatietechnieken. Hierin staan we stil bij onze grenzen en het herkennen van stress en drukte. Specifiek gericht op het werken in het onderwijs.

Elke training bestaat uit een deel meditatie en een deel waarin we kritisch kijken naar ons eigen handelen in ons werk.

 

Resultaat

Meer inzicht in je valkuilen en kwaliteiten. Signalen van stress en werkdruk herkennen en handvatten krijgen om hiermee om te gaan.

 

Voor wie?

Voor iedereen die de behoefte heeft aan een stukje rust in de hectiek. De training zal gericht zijn op medewerkers in het onderwijs.

 

Tijdsduur en doorlooptijd

Om de effectiviteit van de wekelijkse bijeenkomsten te vergroten is het aan te raden deze training als een 8-weekse training aan te bieden. Aansluitend aan de schooluren gaan we één tot anderhalf uur met elkaar aan de slag.

 

Tot slot

Deze training is ook beschikbaar voor leerlingen in een klassensituatie. Marieke Derks is gecertificeerd Mindfulness Trainer.

 

Waarom deze scholing?

Omdat we in het onderwijs veel stil staan bij vooruit werken, maar het soms goed is om even en pas op de plaats te maken en stil te staan bij het moment. Zodat we daarmee sterkere docenten worden, die vertrouwen in zichzelf hebben.