Specialistische jeugd & opvoedhulp


Huiselijk geweld

Altra biedt hulp aan ouders en kinderen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Wanneer een ouder leeft met stress en angst, heeft dat ook gevolgen voor een kind. Ook het kind leeft in spanning, wat invloed heeft op hoe het zich voelt, ontwikkelt en gedraagt. De invloed van huiselijk geweld op een kind is niet altijd meteen te merken. Om problemen op korte of langere termijn te voorkomen, is het belangrijk dat het kind zijn ervaringen met geweld kan verwerken en leert zijn gevoelens op een goede manier te uiten.   Ons doel is het voorkomen en stoppen van het geweld en zorgen dat het geweld zo min mogelijk schade toebrengt aan de toekomst van ouder en kind. Altra biedt allerlei soorten hulp, van individuele ondersteuning tot groepstrainingen. Hulpverlening is maatwerk, maar natuurlijk maken we gebruik van beproefde bouwstenen en werken we nauw samen met de GGZ.

 

DE BOUWSTENEN

Programma                Doel
Signs of Safety Werken aan de veiligheid voor het kind.
Intensieve ambulante gezinsbegeleiding Crisissituatie voorkomen.
Focus op veiligheid Werken aan veiligheid, herstellen van de structuur, bouwen aan het netwerk – training voor professionals.
Triple P niveau 4 en 5 Opvoedondersteuning.
Diagnostiek en traumabehandeling Houvast bij hulpverlening aan slachtoffers van huiselijk geweld; traumaverwerking.
Kind- en oudertherapie Bij emotionele en gedragsproblemen en traumaklachten.

 

“Je denkt: dat gebeurt bij ons soort mensen niet. Maar het vreemde was dat je er langzaam in berust. Je schaamt je en doet alsof er niks aan de hand is. Op mijn werk hadden ze het uiteindelijk wel door, samen hebben we hulp gezocht. Ik ben ontzettend blij dat we er samen uit konden komen dankzij de hulp, vooral voor de kinderen.” Moeder van twee kinderen.